Expositie

In Pluspunt is regelmatig nieuwe amateurkunst te bewonderen. Pluspunt wil een laagdrempelig podium zijn voor aankomend talent. Met name kunstenaars die nog niet zijn opgenomen in het gangbare kunstcircuit worden uitgenodigd bij Pluspunt een tentoonstelling te realiseren. Zij krijgen de vrijheid te experimenteren met de ruimte die letterlijk en figuurlijk wordt aangeboden. Het streven is een gevarieerd programma samen te stellen, waarin diverse disciplines aan bod komen.
Wanneer u interesse heeft om te komen exposeren, of een schilderij van een expositie te kopen, neem dan contact op met Yolande Gooszen, tel 5740330 of e-mail

Cornelis van Meurs (1935)

Geboren in Beverwijk op 19 september. Vanaf juni 2017  woonachtig in Zandvoort.
Ex matroos, opperman huisschilder en lakspuiter.
Grafische school en 15 jaar Drukkerij Spaarnestad vormde zijn technische en fotografische ontwikkeling in illustratieve beeldmanipulatie.

Daarna 15 jaar creatief als glazenier glasbewerker bij glasatelier Kröder te Beverwijk. Vanaf zijn kindertijd zijn tekenen en schilderen zijn grote passie gebleven.

Getrouwd met Christina, zijn steun en toeverlaat.

Werd na zijn pensionering vrijwilliger bij werkgroep tentoonstellingen voor cultureel centrum De Cirkel te Heemskerk, werkte 15 jaar als boekenreparateur van de bibliotheek en is nog steeds illustrator en columnist in redactie van het Ouderen Contactblad Heemskerk.

 Raakte door een spieraandoening slecht ter been en werd daardoor op zekere hoogte hulpbehoevend.

In het kader van langer zelfstandig wonen zijn we in 2017 verhuisd naar Zandvoort om dichter bij familie zijn. Een zoektocht naar aansluiting bij de gemeenschap contact gezocht en gevonden bij Pluspunt - De Blauwe Tram. Begeleid nu in het ontmoetingscentrum als vrijwillig tekenleraar (oudere) kunstzinnige deelnemers bij het verbeteren van hun teken en schetskwaliteiten Een  speurtocht door karakteristiek Zandvoort leidde tot een serie tekeningen en aquarellen van de badplaats. Dit had positieve gevolgen voor zijn inburgering project. Tekent graag portretten. Het Zandvoorts Museum heeft nu ook een aantal aquarellen in de collectie. Schildert elke veertien dagen met veel plezier bij de Blauwe tram en komt nog steeds tijd te kort..

Website: cornelis-art.blogspot.com
Instagram en facebook.

Vanaf dinsdag 14 januari zijn zijn schilderijen te bewonderen in de ontvangstruimte van Pluspunt, Flemingstraat 55 Zandvoort Noord.

MENU