Welzijn op recept

Voelt u zich soms alleen, piekert u veel of zitten lichamelijke of psychische klachten in de weg? En wilt u uw welzijn en de kwaliteit van uw leven verbeteren? Via Welzijn op Recept kunt u een positieve draai aan uw leven geven. Samen met u kijkt een coach van Pluspunt waar u mee zit en welke oplossing bij u past. De coach van Welzijn op Recept is een welzijnscoach of een netwerkcoach.

Waarvoor kunt u bij de welzijnscoach terecht?

De welzijnscoach kijkt samen met u op welke manieren u uw welzijn kunt verbeteren. Samen met u kijkt zij welke interesses u heeft en welke mogelijkheden bij u passen. Misschien wilt u iets oppakken wat u vroeger altijd leuk gevonden heeft? Of wilt u iets nieuws proberen? Of doet het u goed als u voor een ander iets kunt betekenen? De welzijnscoach kan u ondersteunen om de eerste stap of stappen te zetten.

Waarvoor kunt u bij de netwerkcoach terecht?

De netwerkcoach helpt u om oude contacten nieuw leven in te blazen of nieuwe contacten te maken. Als door omstandigheden contacten zijn weggevallen of verwaterd, kunt u te maken krijgen met een gevoel van eenzaamheid. Familie, vrienden of een goede buur zijn onmisbaar, en samen iets ondernemen is leuker dan alleen. En indien nodig kunt u elkaar een steuntje in de rug geven. Wilt u iets ondernemen om uw kringetje te vergroten? Weet u niet hoe het aan te pakken? De netwerkcoach u daarbij ondersteunen.

Hoe werkt het?

U meldt zich aan voor Welzijn op Recept. U kunt ook door iemand anders aangemeld worden, bijvoorbeeld door de huisarts, de wijkverpleegkundige of de praktijkondersteuner. De Sociaal werker ouderen neemt contact met u op voor een intakegesprek. Zij luistert naar uw verhaal en samen neemt u de mogelijkheden door. Indien gewenst koppelt zij u aan een welzijnscoach of netwerkcoach. De coaches hebben hiervoor een training gevolgd en zijn goed op de hoogte van alle mogelijkheden.
Hulp via Welzijn op Recept is gratis.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Marion Schouten e-mail of via 06 41275228..
Folder Hulp en Ondersteuning

MENU