Klein tuinonderhoud

Een samenwerking van het Buurtbedrijf & de Plusdienst.

Klein tuinonderhoud is voor senioren, kwetsbaren en chronisch zieken die zelf de tuin niet (meer) kunnen onderhouden.
Om gebruik te maken van de diensten van het Buurtbedrijf moet men in het bezit zijn van een Zandvoortpas.

Klein tuinonderhoud omvat de volgende werkzaamheden: Onkruid wieden, planten verpotten, bijmesten, dode bladeren verwijderen, het verwijderen van groene aanslag op tuintegels, bolletjes planten en klein snoeiwerk. De mensen van het Buurtbedrijf die u komen helpen zijn geen tuinman van beroep, maar kunnen wel eenvoudige klusjes in de tuin uitvoeren (onder begeleiding). Het Buurtbedrijf is in bezit van standaard tuingereedschap om de werkzaamheden uit te voeren, maar wellicht heeft u zelf ook geschikt gereedschap.

Aanmelding De aanmelding voor klein tuinonderhoud verloopt via de Plusdienst tel 023-5717373 of mail naar Plusdienst. Als u in aanmerking komt voor klein tuinonderhoud neemt het Buurtbedrijf contact met u op om een afspraak te maken.

Het Buurtbedrijf Bij het buurtbedrijf zijn personen werkzaam die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Voordat zij weer bij een echte werkgever aan de slag gaan, worden ze eerst ‘arbeidsfit’ gemaakt in het Buurtbedrijf. Hier werken men groepsgewijs aan allerhande klussen zoals klein tuinonderhoud, productiewerk en facilitaire werkzaamheden. Dit werk doen zij onder goede begeleiding om zo het werk en het leerproces te waarborgen. Het Buurtbedrijf is onderdeel van de Verbeelding Zandvoort.

De Plusdienst is de vrijwillige hulpdienst van Pluspunt. Iedereen die hulp nodig heeft kan hier terecht. De Plusdienst zoekt een passende oplossing. Voor hulp bij klein tuinonderhoud is de samenwerking met het Buurtbedrijf gezocht.


MENU