Ontmoetingsmoment Autisme

Ben je naaste of dierbare van iemand met een autisme spectrum stoornis?
Pluspunt organiseert een ontmoetingsmoment waarop je je ervaringen kan delen, tips van anderen kunt krijgen en ook jouw tips kunt geven.
Aanmelden bij Esther Madera of 06-46443769

Elke 8 weken op woensdag van 19:30 - 21:00 uur: 26 februari 2020, 22 april, 17 juni, 12 augustus, 7 oktober, 2 december

Geschreven door Yvonne Bijster deelneemster:

"Waarom een lotgenotengroep voor naasten van mensen met autisme?

Vorig jaar werd in de Blauwe Tram een ABC – training (Autisme Belevings Circuit) georganiseerd door ‘Niemand Verzandt in Zandvoort” voor naasten van iemand met autisme.

In groepen werden er diverse opdrachten uitgevoerd, die veel verduidelijkten over hoe mensen met ASS, een autismespectrumstoornis, zaken ervaren. Zo was er een opdracht waarbij je staand op 1 been, met een koptelefoon op een verhaal te horen kreeg. Alleen was het verhaal in het Vlaams, was er achtergrondruis en zij één van de cursusleiders ook zo af en toe nog iets. U begrijpt bijna niemand kon het verhaal navertellen. Mijn naam is Yvonne Bijster ik schrijf dit stuk omdat ik zelf heb deelgenomen.

In mijn groep wisselden we tussen de opdrachten door onze dagelijkse ervaringen uit. In deze gesprekken kwamen zaken naar voren waar we in het dagelijks leven tegen aan lopen. We merkten dat het wederzijdse begrip erg fijn was, maar ook vooral de tips die uitgewisseld werden waren waardevol.
Hieruit ontstond de behoefte tot het vormen van een lotgenotengroep. Deze vraag hebben wij voorgelegd aan Esther Madera projectleider (en lid sociaal wijkteam) van ”Niemand Verzandt in Zandvoort. Zo is deze lotgenotengroep ontstaan. Een keer in de acht weken komen we samen in Pluspunt. Even opladen, nieuwe ideeën opdoen en door het wederzijds begrip en de steun aan elkaar er weer even tegen kunnen. Deze groep zet naasten van mensen met autisme in hun kracht. Kom vrijblijvend een keertje kijken. De volgende avond is woensdag 26 februari om 19:30-21:00 uur. Deelname is gratis."

MENU