Alzheimer Trefpunt

Elke 1e woensdag van de maand wordt er een actueel thema besproken in "het Alzheimer Trefpunt".

Tevens is er de gelegenheid om informatie te krijgen, vragen te stellen en ervaringen te delen. Het Trefpunt is een samenwerking van Alzheimer Zuid-Kennemerland, Pluspunt, Steunpunt OOK Zandvoort, Kennemerhart, Tandem, Zorgbalans en Home Instead.

Mocht het lastig zijn te komen in verband met degene waarvoor u zorgt, dan kunt u via de Plusdienst een vrijwilliger regelen die bij diegene blijft terwijl u deelneemt aan het Alzheimer Trefpunt. U kunt de Plusdienst bereiken via telefoonnummer: 023-5717373.
Mocht u vervoer nodig hebben, dan rijdt de belbus voor u. Aanvragen via telefoonnummer 023-5717373

Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar, de bijeenkomst wordt afgesloten om 21.00 uur.
U bent van harte welkom, deelname is gratis.

Eerstvolgende bijeenkomst: 

Woensdag 5 juni 2019 in De Blauwe Tram

Wat doet muziek en bewegen voor je brein?
Feestelijke afsluiting van het seizoen

Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking op mensen met dementie. Zelfs bij ernstige geheugenproblemen kunnen mensen met dementie soms feilloos liedteksten meezingen. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht dat ze voorgoed kwijt waren.
Hoe kun je muziek inzetten bij mensen met dementie? Met muziek kun je veel bereiken: samen muziek luisteren of muziek maken kan ontspannend werken, kan de stemming verbeteren en kan voor afleiding zorgen bij stressvolle momenten. Muziek geeft vooral heel veel plezier en geeft het leven van mensen met dementie weer glans.

We kijken nog of er een deskundige komt

Na de pauze laat Bianca Basjes (Let's Twist Again) iedereen bewegen, hoe kwetsbaar of beperkt men ook is. In haar werk bij diverse dagcentra van Kennemerhart in Haarlem merkte Bianca Basjes hoe leuk het is om met ouderen te dansen. Haar slogan als dans-entertainer: 'Stop niet met dansen omdat je ouder wordt, je wordt pas oud als je stopt met dansen!' ...

Natuurlijk is er ook een hapje en een drankje op deze feestelijke afsluiting van het seizoen.

Het Trefpunt is er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en

Locatie: De Blauwe Tram


Uw gastvrouw: Annet Hilgersom.


Uw gastheer: Harmen Rijksen.

MENU