Breiclub reikt cheque uit

Manon Bruntink verrast door de Breiclub van Pluspunt

Trouwe Pluspunt vrijwilligster Manon Bruntink werd verrast door de Breiclub van Pluspunt met een cheque van 300 euro voor de bestrijding van de Ziekte van Huntington, een nog ongeneeslijk hersenaandoening waar ze zelf aan lijdt. Verrast nam ze de cheque in ontvangst.

De 42-jarige Zandvoortse liet op haar 20ste een test uitvoeren om te kijken of ze drager was van de erfelijke aandoening. Net als bij haar moeder bleek dat het geval.

Bij de Ziekte van Huntington sterven zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen af. Het gaat om de delen die belangrijk zijn voor het aansturen van bewegingen en voor de verstandelijke vaardigheden. De ziekte uit zich dan ook in motorische problemen, dementie en gedragsveranderingen die leiden tot volkomen afhankelijkheid in het dagelijks leven; ruim 1700 Nederlanders lijden aan Huntington.

Manon werkt mee aan onderzoeken naar medicijnen tegen de ziekte, maar die hebben tot nu toe geen echte resultaten opgeleverd.

Bij de pakken neerzitten doet ze niet: ze is wekelijks te vinden in Wijksteunpunt De Blauwe Tram van Pluspunt waar zij als vrijwilliger aan de slag is bij Samen DOEN: gezellig koffie drinken en spelletjes doen met de deelnemers. De Breiclub van Pluspunt breit o.a. voor het goede doel en breidde 300 euro bij elkaar voor het onderzoek naar Huntington.

Wilt u ook een keer komen breien? Dat kan! Kom gewoon eens langs bij Pluspunt in Zandvoort Noord op donderdagmiddag en doe mee, deelname is gratis.


foto: Rob Bossink

MENU