Pluspunt

Hart voor Zandvoort

Skyline van Zandvoort

Cursussen & Workshops

Computercursus voor volwassenen.

Aquarelleren / Open Atelier

Workshop Tarot.

4 cursussen/activiteiten Periode Aantal bijeenkomsten Kosten
Bridge voor Beginners02-10-2017 t/m 18-12-201712€ 115,00

Leer de eerste grondbeginselen van dit mooie spel. Houdt uw hersenen in conditie en beleef gezellige avonden met elkaar. Het cursusboek is verkrijgbaar bij de docent. Bent u na deze cursus enthousiast geworden dan kunt u doorgaan met de vervolgcursus. Bridge is een gezellig sociaal spel wat u op verschillende locaties en setting in Zandvoort kunt spelen.


Meer informatie
De Kust in de Kunst, een dialezing31-10-2017 t/m 31-10-20170€ 10,00

LET OP!  DEZE LEZING IS OP DE LOCATIE DE BLAUWE TRAM.

De Kust in de Kunst, schilderijen van strand en zee door de jaren heen.

Door de jaren heen is de kust veel afgebeeld in de Kunst. De kust als elitaire ontspanning of in een broodnodig hardwerkend bestaan van vissers en jutters. Of als oorlogsgebied en ontdekkingsreizigers uit de Gouden Eeuw die ons nieuwe kruiden en voedsel brachten.

Arianne Deligianni neemt u vanuit de kunstgeschiedenis mee in de wereld van de Kunst en de beleving van de Kust in deze wereld.


Meer informatie
Joris en de Draak, een dialezing29-09-2017 t/m 29-09-20171€ 10,00

Sint Joris en de Draak: de legende in de kunst

De legende van Sint Joris en de draak is een prachtig verhaal, maar waar komt het precies vandaan? Het motief van de moedige drakendoder blijft op diverse manieren voortleven, van de beroemde attractie in de Efteling tot sprookjes over heldhaftige ridders die de schone prinses redden. Ook in de kunst wordt Sint Joris eeuwenlang afgebeeld, op zeer uiteenlopende wijze en met verschillende betekenissen. Echter, raakte de betekenis van deze beschermheilige in de loop der eeuwen in de vergetelheid.

Arianne Deligianni neemt u vanuit de kunstgeschiedenis mee in het verhaal van Joris en de Draak aan de hand van verschillende kunstuitingen.


Meer informatie
Sint Nicolaas, een dialezing01-12-2017 t/m 01-12-20171€ 10,00

Dia lezing: Sint Nicolaas

Op 5 december vieren wij in Nederland Sinterklaas. De manier waarop wij dat tegenwoordig vieren verschilt als je het vergelijkt met vroeger. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan het schilderij van Jan Steen. In 2013 ontstond er commotie over Zwarte Piet, maar dit gebeurde ook tijdens de Gouden Eeuw en ook het schilderij van Jan Steen was redelijk omstreden. Omdat het feest te veel heidense en paapse elementen zou bevatten, probeerden protestanten het Sint Nicolaasfeest af te schaffen. Hoe is die heilige Sint-Nicolaas bij ons bekend geraakt? Hoelang wordt Sinterklaas al gevierd en gebeurde dat op dezelfde manier als nu? Zijn Sinterklaas en de Kerstman dezelfde persoon?

Tijdens deze lezing van Arianne Deligianni zal gekeken worden naar het Sint Nicolaasfeest door de eeuwen heen, aan de hand van prachtige schilderijen en beelden


Meer informatie

Kerstkaart 2017

Lees verder

Leuk om te lezen en te bekijken!

Lees verder

De nieuwe brochure is uit!

Lees verder

Expositie

Lees verder